A szomszéd macskája

A szomszéd macskája türelmesen várakozik....

Be kell vallanom, nem különösen rajongok a macskákért. Sokkal inkább kutyapárti vagyok…gondoltam egészen idáig. Sosem volt macskánk, merthogy nem is igazán vágytunk rá. A családból ugyanis háromból ketten mindig leszavaztuk. A többség dönt ugyebár egy jól felépített családi demokráciában is. Ezt a folyamatot szakította meg macska a szomszédból, aki szinte naponta átjár hozzánk, felmászik a konyhaablak párkányára és vár.

Általában éhes, de van amikor csak jól érzi magát nálunk, és szeret a közelünkben lenni. Nem követelődzik, képes órákig az ajtó előtt várakozni türelmesen. Tudja jól, hogy elöbb – utóbb kaját fog kapni, mert nem tudtunk neki egyszer sem ellenállni eddig. Van úgy, hogy tűri az orrát bizonyos kajákra, mert neki csak macskaeledel a favorit. Hát nem vegetáriánus az biztos.. Ha nem kapja meg a kedvenc húsadagját, látni kéne azt a megvető tekintetet ahogyan ránk néz. A macskák intelligensek és ravaszak is egyben. Nem mellesleg buták, legalábbis a kutyákhoz képest, na meg persze kétszínűek ezt is hozzá kell tenni. Ennek ellenére kezdem megkedvelni ezt a macskát. A nevét még nem tudjuk, ugyanis nem mutatkozott még be, pedig már ideje lenne…

" Ha szépnek mutatom magam, talán megszánnak és kapok enni is..hmm finom Whiskas.."

"Na mostmár eleget vártam. Adj enni gyorsan, mert macska lagziba vagyok hivatalos ma este és nem szeretnék elkésni.."

Tags:

2 comments

  1. Ez aranyos. :) Nekünk is van otthon egy szomszéd macskánk. Sőt, több is. Egész addig én sem voltam annyira macskapárti, amíg meg nem jelent Áfonya (illetve néha Béfonya). :) Tegnap még skypeoltam is vele.
    Jópofák ezek a szomszéd macskák.

  2. MEGAKORMOS!!!

Leave a comment